ESET Remote Administrator – Bölüm1 ERA Kurulumu
Bu makalemde sizlere ESET firmasının güvenlik çözümlerinin merkezi olarak yönetilmesini sağlayan Eset Remote Administrator konsol kurulumundan bahsediyor olacağım.
ERA yönetim konsolunun en güncel 6 versiyonu bulunmaktadır. ERA yönetim konsolu artık tamamen WEB arayüzündedir.
Kurulum için gerekli dosyayı buradan indirebilirsiniz. ERA konsolunu Windows Server 2016, Windows 10, 8.1, Windows 2012 R2, Windows8, Windows 2012, Windows 2008 R2 64 bit olarak kurulabilmektedir. Ürün Türkçe dil desteğine sahiptir.
Download ettiğimiz ISO dosyasını açarak setup. Dosyasını çalıştırıyoruz. Bu ekranda istersek eset ile ilgili kurulum ve gereksinimler ile ilgili makalelere ve videolara erişebiliyoruz. Kurulum dilini seçerek Next ile ilerliyoruz.

Karşımıza ERA kurulum seçenekleri gelmekte. Siz yapınıza uygun olan kurulum metodunu seçerek ilerleyebilirsiniz. Ben bu kurulumda ESET Security Management Center Server seçeneği ile ilerliyorum.

Lisans anlaşmasını kabul ettikten sonra kuruluma devam ediyoruz

Şimdiki ekranda ise başta seçtiğimiz kurulum metoduna göre gerekli olan bileşenler seçili olarak gelmekte burada herhangi bir şey değiştirmeden devam ediyoruz.

Karşımıza gelen ekranda sistem kurulumundaki eksik eklentiler karşımıza çıkmakta. Bu eklentileri kurmadan kuruluma devam edemiyoruz. Eklentiler kurulduktan sonra Java yolu gösterip Yükle Butonuna basarak devam ediyorum.

Eset için gerekli rollerin kurulumu başladı. Makine performansına göre biraz zaman alabilmekte.

İlgili rollerin kurulumunda bizden bazı sorulara yanıt istemekte bunları kendi yapımıza göre doldurarak ilerliyoruz. İlk Ekran ESET Security Management Center kurulumu İlerli ile devam ediyoruz.

Veri tabanı bağlantı kontrolü ekranı ilerle ile devam ediyoruz.

Web konsoluna erişim için gerekli parolayı oluşturuyoruz ve ilerle ile devam ediyoruz.

Web ara yüzünde kullanılmak üzere bir sertifika oluşturacak uygulama. Biz istersek bu sertifika yerine geçerli bir sertifika kullanabiliriz. Bilgileri kendimize göre doldurup İleri butonu ile ilerliyoruz.

Ürünümüze ait lisans dosyasını gireceğimiz ekran. Bu işlemi konsol üzerinden yapacağımız için burada herhangi bir işlem yapmadan devam edeceğim. İleri butonu ile ilerliyoruz.

Yükle butonuna basarak yüklemeyi başlatıyoruz.

Yükleme işlemi başladı.

Kurulum tamamlandı. Son ile işlemi bitiriyoruz.

Kurulum deva ediyor. ESET Security Management Center Server kurulumu devam ediyor.

Ağ ortamının denetimi için gereken WinPcap uygulaması kuruluyor Next ile ilerliyoruz.

Lisans sözleşmesini kabul ediyoruz.

Install ile kuruluma başlıyoruz.

İlgili programın kurulumu bitti Finish butonuna basarak işlemi bitiriyoruz.

ERA konsol ile ilgili bütün bileşenler başarılı bir şekilde kuruldu. Konsol bağlantısı için gerekli adres kurulum ekranında gösterilmekte Sonlandır butonuna basarak kurulumu bitiriyoruz.

ERA konsoluna ister isek programlara eklenen kısa yoldan ya da web browser üzerinden kurulum sonunda bize verilen linkten erişim sağlayabiliriz.
Linki açtığımızda geçerli bir sertifika olmadığından dolayı karşımıza uyarı gelmekte biz şu an bu ekranda Continue to this website seçeneği ile ilerliyoruz.

Kullanıcı adı ve parolamızı giriyoruz ve panel için dilimizi seçip sisteme giriş yapıyoruz.

Loginden sonra karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran gelmekte.

Bir sonraki makalemde sizlere kullanıcılara antivirüs agent dağıtımı ve konsol ile ilgili yönetim işlemlerine değineceğim.