Vmware vRealize Operations Manager Kurulum Bölüm2
Vmware vRealize Operations Manager Kurulum – Bölüm1 de kurulum için gereksinimlere ve daha sonrasında da kurulumu anlatmıştım.
Yapılandırma için ilk kurulumda verdiğimiz IP adresini web tarayıcıda açıyoruz. Karşımıza kurulum için 3 farklı seçenek çıkacaktır.
1– Express installation seçeneğinde sadece administrator password’u belirleyerek kuruluma başlar.
2- New installation seçildiğinde administrator password’u, sertifika, cluster master node ismi ve NTP server bilgileri girilerek kuruluma başlar.
3- Expand an Existing Installation seçildiğinde mevcut vRealize Operations Manager ortamına bu kurulumu katmak istediğiniz zaman bu seçeneği kullanarak kuruluma başlar.
Benim yapımda ilk vRealize Operations Manager kurulumu olacağı için New Installation seçeneğini kullanacağım.
Karşımıza gelen ekranda Next ile devam ediyoruz.
Vrealize Operations Manager Kurulumu için yönetici hesabına ait parolayı girildikten sonra Next ile devam ediyoruz.
Karşımıza gelen ekranda domain uzantımız için SSL sertifikamız var ise Install a certificate seçeneği ile devam edebiliriz. Ben kendi yapımda default sertifika ile ilerleyeceğim için Use the Default certificates seçeneğini seçerek Next ile devam ediyoruz.
Bir sonraki ekranda Cluster Master Node’un ismi belirliyoruz. NTP Server Address kısmında NTP sunucumuzun adresi giriyoruz ve daha sonra Next ile devam ediyoruz.
Ayarlarımız tamamlandıktan sonra Finish ile kurulumu bitiriyoruz.
Kurulum tamamlandıktan sonra Start vRealize Operations Manager butonuna basıyoruz.
Karşımıza Uyarı ekranı gelecektir devam etmek için Yes ile devam ediyoruz.
Ayarlar bittikten sonra login ekranına yönleneceğiz. Login bilgilerini girip sisteme giriş yapıyoruz.
Next ile devam ediyoruz.
Lisans anlaşmasını kabul edip Next ile devam ediyoruz.
Şimdiki ekranda ise Lisans Key girilip doğrulama işlemi için Validate License Key tıklıyoruz. Ben Eval mode ile devam ediyorum.
Karşımıza gelen ekranda ise geliştirme programına katılıp katılmayacağımız sorulmakta tercih size kalmış Next ile ilerliyoruz.
Bütün ayarlar tamam ise Finish ile işlemi bitiriyoruz.
Solutions tabında iken Vmware vSphere tıklıyoruz kırmızı kutu içinde görülen Configure butonu tıklıyoruz.
Adaptör tabında ilgili vCenter Adapter seçiyoruz ve Instance Settings kısmındaki bilgileri yapımıza göre dolduruyoruz. Credential belirtmek içinde (+) butonu tıklamamız gerekmektedir.
Yetkili Account ekranında Credential için isim belirledikten sonra vCenter sunucusuna hangi kullanıcı ile bağlanmak istiyorsanız o kullanıcı bilgileri giriyoruz ve Ok tıklıyoruz.
Account test için Test Connection butonu tıklıyoruz.
Sertifika uyarı ekranı çıkacak karşımıza Ok butonuna tıklayarak onaylıyoruz. Test işleminin başarılı olduğu uyarısı gelecek karşımıza. OK tıklayarak bilgilendirme ekranını kapatıyoruz.
Girdiğimiz bilgileri kaydetmek için Save Settings butonuna tıklıyoruz.
vRealize Operations Manager’ın ortamınızı nasıl monitor edeceğini bu ekrandan belirleyebilirsiniz. Buradaki ayarlar daha sonrada değiştirebilirler. Save tıklayarak devam ediyoruz.
Vmware vSphere seçili iken adaptör üzerinde dataların vROPs tarafından toplanmaya başlandığını göreceğiz. vROPS artık vCenter ortamınızı monitör etmeye başladı.
Bu makalemizinde sonuna geldik. Umarım faydalı olur. Herkese sorunsuz günler.