Dell PowerStore Initial Kurulum adımlarını anlatmaya çalışacağım sizlere. PowerStore Dell ürün grubunun en güçlü ürünlerinden birisidir. Ürün Deduplication konusunda çok iddialı gelmekte. PowerStore OS 4.x ile birlikte çıtayı biraz daha yukarı taşımış durumda. Kurulum işlemine ben Servis portuna bağlanarak yapıyorum. Sizler isterseniz Discovery tool ilede bu işlemleri yapabilirsiniz.
Karşımıza çıkan son kullanıcı sözleşmesini okuyup kabul ediyoruz çünkü bu işlemi yapmaz ise devam etmemize izin vermemekte :).
Telemetri veri ile ilgili bilgileride okuyup Next ile devam ediyoruz.
Şimdiki ekranda Storage için Cluster Name belirliyoruz. Daha sonrasında storage konfigürasyonunu yapımıza uygun olarak seçiyoruz. Unified yapılandırırsak daha sonra Blok tipine dönüşüm için izin vermekte sistem. Ancak Blok tipi ile ilerlersek daha sonra Unified dönüşü mümkün değil. Ama dönüşüm için komple cihazı sıfırlarsak tekrar ayarlanabilir.
Ayarlamamız sonrası cihaz reboot olması gerekmekte. Reboot sonrası kuruluma kaldığımız yerden devam edeceğiz.
Reboot sonrası kaldığımız yerden devam ediyoruz. Default şifreyi değiştirip Next ile ilerliyoruz.
Şimdiki ekranda ise Disk Fault tipini belirliyoruz. Burada ya Single Mode ve Dual mode seçenekleri çıkmakta Biz yapımıza uygun seçenek ile ilerliyoruz.
Management network için ilgili ayarları kendi yapımıza göre yapıyoruz. Next ile ilerliyoruz.
Şimdiki ekranda ise DNS ve NTP bilgilerimizi giriyoruz Next ile ilerliyoruz.
vCenter için gerekli bilgilerimizi giriyoruz. Next ile ilerliyoruz.
Şuana kadar yaptığımız ayarları Validate butonuna basarak kontrolleri yapıyoruz. Herşey yolunda ise Configure butonuna basarak cihaz yapılandırmasına başlıyoruz.
Cluster kurulumu başladı.Çayımızı kahvemizi alıp kurulumun bitmesini bekliyoruz.
Kurulum sorunzu olarak tamamlandı. Şimdi ayarladığımız IP adresinden web arayüz üzerinden bağlanabiliriz.
Şimdi ise Support Connectivity ve CloudIQ ayarlarını aktif ediyoruz. Bu ayarlar otomatik çağrı açılmasına ve CloudIQ ilede telemetri verilerinin toplanarak çeşitli uyarı ve raporların sunulmasına yaramaktadır.
Support için kontak bilgilerini ekiyoruz ve Next ile devam ediyoruz.
Ve kurulum aşaması sorunsuz olarak tamamlandı.
Arayüze web tarayıcı ile bağlanıp bundan sonraki Lisans, Volume group, LUN create ve Host bağlantı gibi ayarlarımızı yapabiliriz.
Dell PowerStore Initial Kurulum adımlarını anlatmaya çalıştım sizlere. Umarım faydalı olur. Herkese sorunsuz ve sağlıklı günler dilerim.