Windows Server 2022 Installation
Herkese merhaba. Bu yazımda sizlere Microsoft’un Windows Server 2019 sonrasında çıkardığı yeni sunucu işletim sistemi olan Windows Server 2022 kurulumunu anlatacağım.
Windows Server 2022 kurulum dosyasına ISO ve VHDX paketline buradan ulaşabilirsiniz.
Windows Server 2022 kurulumu için indirmiş olduğumuz ISO dosyasını mount edip kuruluma başlıyoruz.
Gelen ekran da herhangi bir tuşa basıyoruz.
Karşımıza gelen ekranda Windows Server 2022 kurulum dilini bölge ve klavye ayarlarımızı yapımıza uygun olarak seçiyoruz ve Next ile devam ediyoruz.
Install now butonuna tıklayarak Windows Server 2022 kurulumuna başlıyoruz.
Ve kurulum başlıyor.
Karşımıza gelen ekranda bizden ürün anahtarı istenmekte. Eğer ürün anahtarımız yok ise “I don’t have a product key” seçeneğini seçerek ilerliyoruz.
Karşımıza gelen ekranda ise lisansınıza göre Standart ya da Datacenter ürününü seçiyoruz diğer bir seçenek ise seçtiğimiz ürünü Core yani Grafik arayüz olmadan ya da GUi destekli kurulum türünü de seçebiliyoruz.
Lisans anlaşmasını kabul edip Next ile ilerliyoruz.
Şimdiki ekranda ise Mevcut bir Windows sürümünden upgrade ya da temiz bir kurulum seçenekleri gelmekte. Ben Custom seçeneği ile devam ediyorum çünkü ben temiz bir kurlum yapacağım.
Temiz bir kurulum seçeneği ile ilerlediğimiz için disk yapısını sormakta ben işletim sistemi için tek bir disk atadığım için herhangi bir değişiklik yapmadan Next ile ilerliyorum.
Karşımıza gelen ekranda Windows Server 2022 kurulumunun başladığını görüyoruz. Bu işlem sunucu persormansına göre değişiklik göstermektedir.
Kurulum sorunsuz tamamlandı.
Kurulum bittikten sonra Sunucumuz yeniden başlatılıyor.
Yeniden başlatma işleminden sonra sunucumuz açılıyor.
Kurulum sonrası Windows Server 2022 ilk ekranda bizden yönetici hesabı için bir şifre belirlememizi istemekte. Şifremizi belirleyerek devam ediyoruz.
Windows Server 2022 Login ekranı geliyor karşımıza. Belirlediğimiz kullanıcı adını ve şifresini giriyoruz.
Windows Server 2022 Masaüstü karşımıza geliyor.
Windows Server 2022 Installation yazımızın sonuna geldik. Umarım faydalı olur. Herkese sağlıklı ve sorunsuz günler dilerim.